Vuoden kohokohtia ja katse ensi vuoteen

Näin vuoden lopussa on aina hyvä katsoa hieman peruutuspeiliin. Kulunut vuosi on sisältänyt paljon hienoja hetkiä. Vuoden alussa syntyi kennelimme B-pentue, tosin vain yksi pentu lopulta jäi eloon. Tämä oli todella surullista, mutta onneksi ainokainen tyttö Helmi on nyt jo osoittautunut mahtavaksi tapaukseksi – on omanarvon tunteva, saa mitä haluaa – mentaliteetilla varustettu vauhdikas nuori neiti. Mietimme minne veisimme Helmin ensimmäistä kertaa näyttelyyn ja vaatimattomasti aloitimme Messarista. Messukeskuksen näyttely oli tänä vuonna kolmipäiväinen. Rony oli PE ja LA ja Helmi LA ja SU ja Jokeri PE, LA ja SU.

Perjantaina Helsinki Winner 2022 näyttelyssä kelpeillä oli tuomarina Matte Turfte Norjasta. Kelpejä oli 13 ilmoitettu. Vain 5 koiraa sai San, joten suurin osa titteleistä jäi jakamatta. Arvostelut olivat todella kivat.

Rony ERI NUK1, Jokeri ERI AVK 1

Lauantaina Pohjoismaiden voittaja 2022 näyttelyssä kelpejä olikin jo enemmän yhteensä 26, tuomarina Saija Juutilainen. Helmi oli hieman räyhäkkäällä tuulella, toisaalta ymmärtää sen – paikka Messari ja vielä ensimmäinen näyttely. Toisaalta positiivista, että käytös oli riehakasta ei eikä suinkaan pelokasta. Ihanan leikkisä oma itsensä, oli myös kehässä.  

Rony ERI SA NUK1, Jokeri EH AVK 2, Helmi ERI JUK3


Sunnuntaina aamusta oli Voittajanäyttely 2022, kelpejä 23 ja tuomarina Francesco Cochetti Italia. Päätetiin vaihtaa handleria, jotta saatiin Helmiin vähän vähemmän kierroksia. Tuomari tykkäsi valtavan paljon Helmistä – onhan hän kyllä ikäisekseen valtavan hienosti kehittynyt. Todella kauniissa turkissa ja mahtava lihaskunto! Suvin perhe on pitänyt Helmistä valtavan hienoa huolta. 

Niinhän siinä kävi, että Helmi voitti kaikki junnunartut ja nousi vielä paras narttu kisassa toiseksi. Huikeata 10 kk ikäiselle!

Jokeri ERI AVK2, Helmi ERI SA JUK1 PN2 JUN-SET, SERT ja Juniori Voittaja 2022 titteli



 

Näyttelytuloksista on kyllä nostetteva vuoden 2022 kohokohdiksi myös Ronyn junnuvaliotitteli. On se vaan silmiähivelevän kaunis poika – myös metsässä kaahaamisen lomassa! Rony kävi myös terveystutkimuksissa -  0/0 kyynärät, B/B lonkat ja terve selkä! Miten mahtavaa!

Agilitykentillä hurjastelu kuitenkin on parasta kaikessa.

Hilla ja Milla ovat edustaneet meidän kenneliä ansiokkaasti. Tänä vuonna saavutettua agility – ja hyppyvalion tittelit, osallistuminen niin halliSM, maajoukkuekarsintoihin ja SM kisoihihin. HalliSM kisoista vielä tuomisena kirkkain arvokisamitalli! Vähänkö huikea pari! Heillä myös kaikki tarvittavat tulokset ensi vuoden kisoihin. Jokeri on myös aloittanut virallisen kisaamisen agilityssä ja sijoituksiakin tullut 1 luokassa. Mahtavaa – paljon onnea! 

Valitsimme Kian ottaman kuvan Hillasta tämän vuoden joulukorttiimme. 

Lenny nousi kesän alussa 3-luokkaan, mutta koska kesällä uidaan ja canicrossataan – palasimme kisakentille vasta syksyllä. Lenny nappasi lokakuussa ensimmäisen voittonollansa 3-luokassa Agility-A serti ja valiokello pyörähti käyntiin. Lenny on myös mitattu viralliseksi FCI-pikkumaxiksi eli alle <48cm. Hyvä Lentsu!

Rony pääsi nuorten koirien NAS valmennukseen, valmennusta on ollut nyt puoli vuotta ja hän on kyllä varsin pätevä nuori mies. Hänen vahvuudet ovat ehdottomasti verbaaliset vihjeet ja kropan käyttö. Hänellä on kyllä irtoamisen lahja ja mentaliteetti että ”täysiiiii”. Ensi vuonna olisi sitten tarkoitus aloittaa kisaaminen, sekös on niin valtavan jännittävää aina!

Jesse täyttää pian 13 vuotta ja kävimme vuosittaisessa senioritarkissa. Hän on ikäisekseen erinomaisessa kunnossa  -sydän, keuhkot, veriarvot kaikki vielä ihan priimaa. Tästä on omistaja niin valtavan onnellinen. Hampaita piti käydä hoitamassa ja siitä seniori hermostui kun joutuu syömään hoidon jälkeen muutaman viikon ajan ruokaa turvotettuna. Kompensoidaan se sitten valtavalla määrällä possunkorvia myöhemmin.

Kulunut vuosi todellakin on ollut liikunnallinen, laskin meidän juoksupäiväkirjasta, että Lennyllä ja minulla tuli yli 250 juoksukilometriä, joista Rony juoksi vähintäänkin 1/3 mukana. Rony on nuori koira, joten vasta harjoittelee vetämistä. Uimakilometreja en osaa arvioida, mutta SUP lautailun myötä niitä tuli todella kiitettävästi.

Mahtava vuosi takana ja Vuosi 2023 tulee olemaan vähintään yhtä jännittävä, meillä on mm pentuja suunnitteilla. Näistä kuitenkin lisää myöhemmin ja lupaan kirjoittaa heti kun suunnitelmat tarkentuvat.

Nautitaan vielä Joulusta ja kerätään voimia uuteen alkavaan vauhdikkaaseen vuoteen 2023! 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lähes vuoden kuulumiset tiivistettynä.