Vuosi 2023 päättyi lopulta kovin juhlallisiin tunnelmiin! 


Jesseä meillä on joka päivä vieläkin ikävä, olihan kyllä sen verran suuri persoona. Lupasin muistella suuremmin jossain postauksessa Jessen edesottamuksia. Yksi hauska perinne tuli mieleen näin jouluna, jossa aina kun hetken silmä välttää pipareiden leivonnalta - on yksi pellillinen joko ennen tai jälkeen päätynyt Jessen suihin. Tänä kesänä vielä Jesse 13 vuoden iässä keksi, että roskiksenhan voi ihan itse avata ja nauttia antimista.. ja se nyt sitten sattui olemaan maissintähkä. Ei muuta kuin päivystykseen, oksettamaan ja ihanien hoitajien pidellessä poskikarvoja. Jesse yökkäili onneksi maissintähkät kaikki pois, ettei  jouduttu leikkauspöydälle. Onneksi oli sen verran viisas, että malttoi pureskella tähkät pieniksi palaisiksi. Meillä ei ole sen jälkeen syöty maissia! Kannatta olla varovainen, on suurta herkkua se.

Loppuvuodesta kävimme kaahailemassa vielä agilityä  -kovin onnistunein tuloksin. Rony siirtyi 2-luokkaan hyppärillä, agiradalta vielä puuttuu yksi LUVA nousuun. Tällainen pian 20 vuotta agiratoja juosseena ei voi käsittää, että hyppy - ja agiradat on ihan eri kisamuodot nykyään :D. Tuntuu, että ainakin omat starttien määrät ovat lähteneet ihan lapasesta ja kisaamista on suunnitelmissa joka viikonlopulle. 

Vuoden isoin koiratapahtuma Helsinki Winner 2023 ja Voittaja 2023 näyttely oli tänä vuonna 16-17.12.2023. Rony oli ilmoitettu molemmille päiville. Perinteisesti pohjavillat lähti noin pari viikkoa ennen näyttelyä, joten kovin silakassa kunnossa tuli viikonloppu vietettyä. 

Lauantaina 16.12.2023 kelpejä 25 kpl , tuomari Mari Lackman FI    

Rony hienosti ERI SA VAK2 PU4. Arvostelut oli kivaa luettavaa ja mielestäni meillä oli nättejä ja laadukkaita kelpejä ilmoitettu, kisa oli hyvin tiukkaa. Koirilla on myös käyttötuloksia, mikä myös todella hieno asia. Itselleni tämä on aina kunnioitettavaa, kun käyttötuloksilla olevat koirat pärjää myös näyttelyssä. 

Sunnuntaina 17.12.2023 kelpejä 35 kpl, tuomari Lyn Brand AUS 

Meillä tosiaan oli australialainen tuomari ja minä todella odotin saada häneltä arvostelu Ronystä. Paremmin ei oikeastaan olisi voinut mennä. Arvostelu oli niin ihanaa luettavaa, isosta määrästä uroksia - Rony tosiaan nousi valioluokan voittajaksi ja voitti vielä paras uros kilpailun, saimme siis Vuoden 2023 tittelin! Niin uskomattoman hienoa!

Rony Aussie Action's Black Zuper Zwix FI MVA FI JMVA EE MVA HEJW-21 JV-21

ERI SA VAK1 PU1 CACIB VSP Voittaja 2023

"Excellent breed type. Correct head expression and well placed good-sized ears. Flows well from neck into topline. Correct body proportions. Moves very active and live. Tail carraige good, does not need to be any higher."

                                        

                                        


Päivästä teki vielä uskomattoman sen, että kun urosten arvostelu alkoi - aloitti Ronyn morsian synnytyksen Jyväskylässä. Kuulimme kehän edetessä uutisia reaaliajassa, kun pentuja alkoi syntyä. Komea seitsemän - hyvin eloisian ja elinvoimaisen pennun pentue syntyi 17.12.2023, jossa 5 urosta ja 2 narttua. Paljon onnea ja paljon tsemppiä pennuille elämään - tulette olemaan mahtavia, tiedämme sydämessämme sen!   

Juhlallisemmin ei voisi tämä vuosi loppua! 

Kiitos kaikille kuluneesta vuodesta ja nähdään ensi vuoden riennoissa! 

Kennel RedTerrific 💗


   

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lähes vuoden kuulumiset tiivistettynä.