Rollen ja Huldan onnistuneet treffailut


Rollen ja Huldan onnistuneet treffit

 

Viikon 27 alussa maanantaina kävi Hulda ensimmäisen kerran progessa Mevetissä, tulos oli 0.86 ja päätimme ottaa keskiviikkona seuraavan testin. Keskiviikkona oli nousua oli jo vähän ja tulos oli jo 3.0. Kävimme torstaina ensimmäisen kerran tapaamassa Rollea Huldan kanssa. Koira leikkivät oikein innokkaina keskenään - Rolle näytti olevan oikein kiinnostunut ja uskalsi jopa laittaa muutaman kerran tassun Huldan selän päälle. Tällöin oli juoksun 12. pvä. Sen enempää ei näillä treffeillä vielä tapahtunut. Sovimme että menemme perjantaina iltapäivästä Rollen luo. Olin aivan varma, että astutus tulisi tapahtumaan perjantaina, sen verran iloista ja lupaavaa kosiskelu oli ollut.

Perjantaina kuitenkin tilanne oli ihan toinen, Hulda vaikutti vähemmän halukkaalta. Rolle ei yrittänyt kertaakaan iltapäivän aikana edes hypätä selkään. Sen muutaman kerran mitä leikeissä pääsivät, Hulda murahti kunnolla ja Rolle ei herrasmiehenä jatkanut. Päätimme käydä Mevetissä vielä kerran, jotta saamme selvyyden miten proget olivat kehittyneet. 

Palasimme vielä uudelleen illalla Rollen luo Huldan kanssa, mutta tilanne ei ollut juurikaan muuttunut. Innokkaina koira leikkivät keskenään, mutta ei sen enempää. Saimme labratuloksen aika myöhään. Perjantaina siis n klo 17 aikaan otettu proge näytti 10.1. Viikonloppu oli tulossa, joten päätimme lähteä takaisin kotiin. Sovimme seuraavat treffit lauantaiaamulle.

Hain Huldan aamusta ja ajoimme kahdestaan Sannan luo. Sanna tuli Rollen kanssa tuttuun tapaan pihalle ja menimme pellon reunalle aamukävelylle. Se lenkki päätyikin hauskasti! Meininki olikin ihan toista. Oikeastaan en edes juuri kerennyt mitään Sannalle sanoa, kun Rolle hyppäsi jo Huldan selkään. Hulda ei laittanut lainkaan vastaan – ei mennyt kauaa kun koirat olivatkin jo nalkissa. Siinä sitten aamuauringon paisteessa seisoimme pellon reunalla pidelleen koiria ja lähes hysteerisesti hihitellen. Onneksi heinikko oli sen verran korkeaa, että saimme olla rauhassa ohikulkijoista.

Koirat olivat n 20 min nalkissa. Menimme sisälle juomaan aamukahvit ja seurasimme koiria ja iloitsimme tapahtuneesta. Hulda löysi kaikki Rollen lelut ja leikki niillä yksi kerrallaan, Rolle istui minun vieressä ikään kuin kysellen että olihan tämä nyt ihan soveliasta mitä juuri tapahtui.

Päädyimme siihen että kerran koirat astuivat niin luontevasti, että Hulda jäisi seuraavaksi vuorokaudeksi Rollen luo. Koirat astuivat vielä toisen kerran lauantaina illalla ja olivat taas nalkissa sen 20 min.

Olen niin iloinen, että kaikki meni lopulta niin hienosti. Molemmat yksilöt tykkäsivät kovasti toisistaan. Ovat kertakaikkisen hienoja ja elinvoimaisia koiria suvun jatkamiseen.

Reilun parin viikon päästä on ensimmäinen ultra. On tämä jännittävää!   




     

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lähes vuoden kuulumiset tiivistettynä.