Neljä viikkoa ja täynnä elämää



Pennut täyttivät perjantaina neljä viikkoa. Olin ajatellut perjantaille ohjelmaksi ensimmäistä kertaa ulkona käymään, mutta ilma oli niin hurja että päädyin sitten esittelemään ensimmäistä kertaa perheemme muita koiria pennuille. Jesse pääsi hetkeksi tutustumaan pentuihin, Hulda vaihtoi vahtivuoroa mielellään.  Kaikki pennut tulivat innoissaan Jessen luo ja tämä oli Jessestä jopa vähä pelottavaa. Ruskasta tuli heti Jessen idoli, se kun on sellainen pieni-iso-koira.



Kynsiä on leikattu ja pennut (emä ja aikuiset koirat) saivat madotukset jälleen. Kiinteitä nautitaan jo hyvin seesteisesti, kukaan ei makaa keskellä ruokakuppia. Painot ovat nousseet todella kivasti. Isoin pennuista painaa jo n. 1.8 kg, muutenkin painot ovat tasaantuneet. Pienimmät ovat melkein kahdeksankertaistaneet syntymäpainonsa. Hampaat ovat tulleet kaikille ja niitä kovasti testataan kaikkialle. Yllättävän terävät ne jo ovat! Joidenkin korvat ovat alkaneet  nousta jo ylös, tai ainakin toinen niistä. Niin suloisia.



Hulda nauttii pääsystä lenkeille. Eräänä iltana jo melko pimeällä lähdin viemään koiria ulos kävelylle. Takaisinpäin kotiin tullessa, meistä n metrin päästä pensaasta ampaisi kolme rusakkoa kaikki eri suuntiin. Siitä alkoikin sellainen ajohaukkumetakka että naapurit varmasti kuulivat ketkä ulkona ja että kolme kelpiä kun nykäisee hihnassa - kolmeen eri suuntaan.. siinä meni hetki että hieroja sai jumit auki minun niskasta. Oli sen verran hurja rykäisy.

Tutustuminen kaikkeen mielenkiintoiseen on alkanut. Ensimmäisenä oli tyhjä 1,5l limupullo. Ai että sillä oli kiva pelata ja paiskia pitkin seiniä. Seuraavaksi annoin pennuille tasapainolaudan leikittäväksi. Ihana miten nämä pennut suhtautuvat kaikkeen niin rohkeasti ja mielenkiinnolla. Niiden mielestä on todella hauskaa kiipeillä laudan päällä, keinua ja pyöriä. Olisi pitänyt ehkä ottaa lauta yöksi pois, sillä heräsin muutamana aamuna hyvin aikaisin siihen, että laudalla paukuteltiin menemään hyvin äänekkäästi.

Nämä kyllä ovat sellaisia nallekarhuja kaikki. Kiipeävät syliin ja nukkuisivat mieluiten sylissä kuin pedissä. Leikkivät kovasti keskenään ja ryhtyvät hurjiin leikkeihin myös leikittämällä. Olen pentujen luonteisiin kyllä todella tyytyväinen. Kovin toimeliaita ovat, joten uusissa kodeissa ei varmasti kovin paljoa tylsiä hetkiä tule. Hurja ajatus, että kuukauden päästä nämä ihanaiset lähtevät jo uusiin koteihin. Melkein voisin sanoa, että nyt jo vähän tuntuu haikealta.


Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lähes vuoden kuulumiset tiivistettynä.