Pennut pian viikon vanhoja



Viikon verran seurailessa pentuja alkaa jokaisesta pennusta löytyä yksilöllisiä eroja.

Halla on aina ensimmäisenä syömässä ja köllöttelee jo kun muut vasta aloittaa.  Pihla nukkuu usein Huldan päällä tai vähintäänkin kainalossa.  Tuuli on pennuista isoin ja se joka ”laulaa”. Ujellus saattaa kestää pitkäänkin. Suppis on toinen pienistä uroksista, aikamoinen härvääjä, ehdottomasti urospennuista liikkuvaisin tällä hetkellä, Pihla tytöistä. Tuisku on uroksista selkeästi jyrä, se kun haluaa nisille – se pääsee. Kun se tekee kasan jonnekin, muut pennut tulevat perässä. Sumu on kaksinkertaistanut jo nyt syntymäpainonsa. Sumu on pojista se, joka oikein huutaa kun nälkä. Huldalla riittää hyvin maitoa, vaikka pentuja on niin monta.  Ruska tykkää köllötellä selällään, sillä on vieläpä usein kieli ulkona. Näkee varmasti unta syömisestä. Ruska on toinen uroksista, joka on melkein kaksinkertaistanut syntymäpainonsa. Hilla tykkää olla aina siellä missä muut pennut, se on usein kasan keskellä tai päällä.

Alkuun pennut olivat koko ajan nisillä tai joku oli, nyt niillä on selkeästi alkanut muodostua rytmi. Halla syö ensimmäiseksi, sitten muu porukka ja sen jälkeen nukutaan. Tässä vaiheessa usein Hulda haluaa olla jo itsekseen hetken ja saattaa ryhtyä leikkimään vaikkapa Rockyn kanssa.  Huumori loppuu kyllä lyhyeen jos Rocky tai Jesse edes menee lähelle huonetta jossa pennut ovat. Lenkeille Hulda on jo malttanut lähteä, mutta lenkin kääntyessä kotiin päin pitää aloittaa kova vetäminen.

Olen ollut kaikkiin pentukyselijöihin yhteydessä. Pahoitteluni viiveestä, nimittäin sillä hetkellä kun Hulda aloitti synnyttää- minun tietokone sanoi sopimuksensa irti. Oikein huippuajoitus! Edelleenkin epäilyttää, että toimiiko kone luotettavasti.

Alla kuvia, pennut nyt siis n kuuden päivän ikäisiä. Mainioita tapauksia kaikki.  





Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lähes vuoden kuulumiset tiivistettynä.