B-pentu ja Agilityvalioita!  

Alkuvuosi on ollut sen verran tapahtumarikas, että oikeastaan nyt ensimmäinen hetki kirjoitella tänne kuulumisia kevään pentuprojektista. Kuten arvata saattaa, kaikki ei mennyt ihan niin kuin Strömsössä.. Lukan tiinneys päättyi sektioon - Lukalla todettiin märkäkohtu, josta saatiin pelastettua yksi elinkelpoinen pentu. Kohtu johduttiin samassa leikkauksessa lopulta poistamaan kokonaan. Kaikki tapahtui niin äkkiä. Onneksi Lukka toipui leikkauksesta hyvin ja onneksi meidän ainokainen on sellainen taistelija, että edellytykset olivat hyvät selviytyä.

 


 19.1.2022 klo 18:40 syntyi suklaan värinen pieni mansikkanenä (tyttö) syntymäpaino 280g


Ensimmäiset pari päivää olivat rankkoja, kuljetin pentua kengurussa, ruokin tuttipullolla, putsasin kostealla liinalla takapään – syntynyt pentu ei pysty pissaamaan tai kakkaamaan ilman, että emä putsaa pentua. Lukka oli ensimmäiset päivät tosi sekaisin kaikista lääkkeistä, leikkaushaavasta ja synnytyksestä ja sillä meni vähän aikaa tottua ajatukseen, että sai pennun ja että maitoa alkoi herua. Viikossa Lukan olo alkoi helpotta ja tuntuu, että koko koira muuttui, kun imetyksen kautta oksitosiini alkoi vaikuttaa. Lukka alkoi hoitaa pentua todella ihanasti, imetti melkein koko ajan pentua, pesi ja putsasi. 


Meidän perheet lapset odottivat pentuja kovasti ja olivat myös aika surullisia kuin vain yksi pentu selviytyi. Edeltävä pentue oli 8 koiranpentua, joten olihan tämä vähän niin kuin vastakohta. Ainokainen sai nimekseen Helmi – nimen ihan jo varsinaisen merkityksen mukaan myös. Niin monelle ihanalle ihmiselle ja perheelle jouduimme tuottamaan pettymyksen kun pentuja ei tullutkaan, se tässä ”harrastuksessa” se kaikkein ikävin puoli. Helmin kaltaisia täydellisiä pentuja olisi maailma ollut kyllä enemmänkin vaille.



Helmi kehittyi hienosti, paino nousi koko ajan kivasti, välillä vähän liiankin, kun ainokaisella oli kova homma pitää nisät tyhjinä ja että maidon tuleminen ei lopu. Helmillä oli jonkun verran – vuorotella maha kovalla ja maha löysällä, mutta se juurikin johtui siitä valtavasta määrästä maitoa jota sai. Muutenkin Helmi kehittyi kuin oppikirjassa, alkoi liikkumaan ryömien hyvin varhaisessa vaiheessa, silmä aukesivat kolmen viikon ikäisenä, neljän viikon ikäisenä käveli ja otti jo juoksuaskelia. Viiden viikon ikäisenä alkoi syömään nappulaa osana imetystä. Hienot naskalihampaat tulivat, joilla pystyi retuuttamaan leluja. Korvat alkoivat kääntyillä ja nenä käydä neljän viikon ikäisenä. Viiden viikon ikäisenä haukkui ja murisi. Olin myös opettanut käymään paperilla pissalla. Ruoan jälkeen aina kiirehdettiin pihalle ja nopeasti Helmi oppi tekemään tarpeet ulos. Kuuden viikon ikäisenä kävi raapimassa takapihan ovea kun halusi pihalle. En ole aivan varma, että onko Helmi viisain pentu ikinä vain se, että minulla on ollut kaikki aika käytettävissä vain yhteen pentuun, koska kertakaikkisen kaikki asiat olivat Helmille heti kerrasta ihan kuin tätä olisi tehty aina.





Rony täytti helmikuun 28.2.2022 kokonaisen vuoden! Juhlimme sitä herkuilla ja ulkoilemalla ihanassa säässä! Rony pääsi myös ensimmäistä kertaa Niinun ratatreeneihin. Oli niin kivaa ja Rony niin taitava!

Rony on hoitanut sijaispennun tehtäviä hyvin ja toimi Helmin painikaverina. Meidän lapset kyllä pitivät myös huolen, että Helmi suorastaan rakastaa lapsia. Aikuisia voi purra, mutta lapsia vain halitaan.



Kuuden viikon ikäisenä Helmi sain sirun ja tehtiin eläinlääkärin tarkastus. Kaikki oli kunnossa – kymmenen pistettä ja papukaijamerkki. Hyvä Helmi!

Tästä piti tulla Lukan ja Punkin punkkaripentue, mutta tämä osoittautuikin varsinaisen hankalaksi matkaksi. Koiranjalostus ei aina ole (juuri koskaan) kuin tanssia, tämä vieläpä tosi heavy retki. Päätimme antaa Helmille nimen Ramones kappaleen sanoista I Believe in Miracles

”I used to be on an endless run.
Believe in miracles cause I'm one.
A have been blessed with the power to survive.
After all these years I'm still alive”

Helmi B-pentueen ainokainen on siis nimeltään Redterrific Believe in Miracles. Koskaan ei pidä menettää uskoa, meidän pikku-Helmi oli suorastaan ihme!



Helmi koiranetissä 

Helmi on nyt kennelimme uusi sijoituskoira ja muutti Mikkeliin perheeseen, jossa kelpejä ja irskejä ja lapsia – ihan täydellistä. Helmi tulee luultavammin harrastamaan mm agilityä ja canicrossia.



Kiitokset myös Punk & Sanna - hieno uusi kelpienalku saatu matkaan!  

Lukka oli onnellinen kun pääsi takaisin omaan kotiin, agilityn pariin ja mökille metsään hurjastelemaan. Lukka toipui todella hienosti leikkauksesta ja arpi lopulta aivan huomaamaton.


Sillä välin, kun me olemme olleet vain kotona ja palleroineet koiranpentua, Mia ja Hilla ovat urakoineet agililtyn saralla!

15.1 2022 Agility-serti 1, 29.1.2022 Agility-serti 2, 30.1.2022 Agility-serti 3 -> FI AVA !!

13.2.2022 Hyppy-serti 1

Lisäksi tämä parivaljakko sai osallistumisoikeuden EO karsintoihin Ouluun ja tulivat siellä yhdellä radalla sijalle 2./66 nollatuloksella osallistuneista. Huikeaa! 

Paljon onnea uudelle agilityvaliolle ja paljon onnea halli-SM kisoihin. Me tuijotamme nenät kiinni striimissä ja hurraamme kaikki tassut pystyssä meidän tytöille!!



Oikein ihanaa alkanutta kevättä ja ihania kiireettömiä lenkkejä auringossa! Se miten maailma tällä hetkellä makaa saa mielen kovin synkeäksi. Toivoa ei saa kuitenkaan menettää – pitää uskaltaa uskoa ihmeisiin!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lähes vuoden kuulumiset tiivistettynä.