Huldan kanssa röntgenissä, kisailua ja erkkari


Kävimme lauantaina aamusta Huldan kanssa röntgenissä (50. vrk) ja siellä näkyi (ainakin) seitsemän pientä päätä ja selkärankaa. Kuulostaa siltä että meillä todella on pian kovat hulinat päällä! 63. vuorokausi on siis 7.9, mutta kantoaika saattaa olla lyhyempi jos pentuja on paljon. Huldan vointi on hyvä, vaikka normaalia rauhallisempi ja kovin hellyydenkipeä. Kepposet eivät ole loppuakseen – Hulda päätti mennä meidän takaterassin alle eikä mahansa kanssa päässyt pois. Jouduimme lopulta purkamaan terassista terassilautoja, jotta saimme Huldan pois. Kovin oli noloissaan tästä kyllä. Luultavasti jotain penikoimispaikkaa etiskeli jo. Viimeisen viikon saa ulkoilla takapihalla kyllä niin valvotuissa olosuhteissa.













Lauantaina iltapäivästä lähdimme Rockyn kanssa kisaamaan Lohjalle, LÄGIn kisoihin. Juostiin Rockyn kanssa pikkumaxeissa peräti neljä starttia. Sami Topra Lappeenrannasta oli tuomarina ja kautta aikojen olen pitänyt hänen radoista. Teimme Rockyn kanssa kaikilta radoilta tulokset (!), yhteistyö pelasi hienosti, Rocky toimi loistavasti – etenkin kun käytin suuntakäskyjä. Virheet olivat vain yksittäisiä rimoja ja muutama kielto. Rockyn serkku Selma - Cefeus Yaselma II oli samoissa kisoissa. On vielä jännittävämpää kistata kun jännittää myös kaverin puolesta onnistumisia. Selma ja Rocky pääsivät molemmat pariin kertaan palkinnnoillekin.





Sunnuntaina aamusta suuntasimme Riihimäelle kelpie-erkkariin. Tuomari oli Ruotsalainen Martin Johansson. Pentuja oli peräti 15 kpl, uroksia 23 ja narttuja 49. Erityisen kivaa oli, että tuomari antoi kaikista koirista kehän reunalle yleisölle suullisesti arvostelun. Katsoimme urokset loppuun ja sitten taivas repesi ja vettä alkoi tulla niin paljon että päätimme lähteä kotiin. Tulevat pennut saivat tuliaisina pentueruokakupin, se tosin on aika reilun kokoinen, mutta niin on paljon seitsemän pentuakin. Lisäksi pentulaatikkoon ihana kelpienruskea karvamatto. Ensi viikon aikana olisi tarkoitus askarrella pentulaatikko kasaan ja haalia tarvittavat loput tarvikkeet synnytystä varten.
Alla vielä muutama kuva - Rolle treenaamassa TOKOa Sannan kanssa lauantaina. 


Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lähes vuoden kuulumiset tiivistettynä.