Kelpiepentuja tulossa!!




Huldan tiineys on nyt kestänyt 5 viikkoa. Kävimme tänään aamusta ultrassa ja siellähän näkyi oikein liikkuvaisia palleroita! Varovainen arvio oli 5-7 pentua. Ihanaa! Käymme vielä viikon sisään röntgenissä, jotta saadaan tarkka pentujen määrä tietoon. Tämä ihan siksikin, että sitten synnytyksen yhteydessä ei jää arvelujen varaan että ovatko kaikki pennut syntyneet. Syyskuun alkupuolella olisi sitten laskettu aika ja pentujen luovutus marraskuun alkupuolella. Toiveena tietenkin olisi narttuja ja uroksia, mutta aika sitten näyttää mitä sieltä tulee.

Olen päättänyt, että pennut tulevat syömään Royal Canin penturuokaa (Medium Puppy), jota sitten Huldakin aloittaa piakkoin syömään. Hulda ei enää treenaa agilityä ennen pentuja, mutta muutoin on ollut ihan hyvinvoiva ja sporttinen oma itsensä. Aluksi oli ruokahaluttomuutta, mutta nyt on selkeästi muuttunut nälkäisemmäksi. Lisäksi on havaittavissa, että on tavallista rauhallisempi - vaikka Huldalle ominaisia pieniä jekkuja pitää edelleen tehdä. Laskinkohan että Hulda söi yhden iltapäivän aikana noin neljä ampiaista.. Niitä kun on niini kiva jahdata. Luitte oikein -siis ampiaisia! En osaa sanoa mikä ihmeen kelpie-juttu se on, mutta meidän kaikki kelpiet syö ampiaisia - Irskit eivät todellekaan. Koskaan ei myöskään käynyt mitään (*kop kop).
Koitetan sopia kaikkien pentukyselijöiden kanssa treffejä jotta päästää juttelemaan kasvotusten ja pääsette näkemään sekä Huldaa että Rollea. Meidän poikia saa myös tulla tapaamaan -  ne kun ovat rapsuttelijoiden kohteina sulaa vahaa. Kisaamaan mennään myös vielä elokuussa muutamana viikonloppuna ja Helsingin Seudun Kennelpiirin Agilityn Piirinmestaruudet ratkotkaan Purina Areenalla 1-2.9.2018.
Nyt vaan peukut pystyyn, että lopputiineys menee yhtä hienosti kuin alkukin ja meillä olisi kohta kotona täyshulinat päällä.  

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lähes vuoden kuulumiset tiivistettynä.