Treeniä, kisailua ja Huldan kuulumiset



Syksy tulee ja kalenteri täytyy treeneistä ja kisoista. Kävimme molempien poikien kanssa kisaamassa PM etkokisoissa. KV radalla ei ollut pikkmaxiluokkaa, joten mentiin se rata vain Jessen kanssa. Pitkästä aikaan (ehkä myös hyvin nollattu kisatauko) – Jesse irtosi väärälle hyppyesteelle jo melkein heti radan alussa. En muistanutkaan miten tiukkaan Jesse pitää kääntää, jotta se osaa lukea radan jatkoa oikein. Jesse tajusi heti että hylly tuli alussa jo ja loppurata oli minulta löysää ohjaamista ja Jesseltä puolisuorittamista. Päätin ryhdistäytyä seuraaville radoille. Esan hyppäri oli tosi kiva, mutta haastavia kohtia löytyi. Rata sopi oikein hyvin meille, sillä molemmat pojat ovat mm. hyviä kepeillä, jossa sitten piti tehdä pitkältä itsenäinen lähetys ja sen päälle leikata keppien päässä. Molemmat pojat suoriutuivat hienosti kepeiltä. Syyllistyin ”säästelemään” jalkojani Rockyn kanssa ja tein putkea ennen persjätön  -> tämähän kostautui sillä että liian myöhään tullut ohjaus työnsi Rockyn putkeen. Jessen kanssa oli pakko tehdä samaan kohtaan valssi ja sehän toimi hienosti. Jessellä tuli valitettavasti yksi rima, mutta muutoin ei virheitä tullut. Tästä jäi kiva fiilis. Hienoa menoa molemmilta pojilta. Pikkumaxeilla rimat oli 40 cm, joten Rockyn kanssa meni kyllä omat jalat hapoille, se kun pääsee niillä korkeuksilla kuin raketti painelemaan.

Sunnuntaina sitten kävimme Hiiden Haukkujen kisoissa Nummelassa. Tuomarina oli Anne Viitanen. Radat olivat tosi kivoja, jossa pääsin tekemään niin niitä valsseja kuin suuntakäskyjä ja leikkauksia. Olimme vain kisaamassa Rockyn kanssa  - minulla on aika vaikea tehdä samalla rataantutustumisella kahdelle erilaiselle koiralle ratasuunnitelmaa. Parempi siis vain keskittyä yhteen kerralla :D. Molemmat radat hylkääntyivät samanlaiseen kohtaan. Minun piti tehdä leikkaus hypylle ja ohjata puomille – ekalla radalla Rocky luki hypyn käännökseksi vasemmalle (rytmitys). Kisat oli ulkona ja oli aurinkoinen ilma ja tämä hypyn takanurkka oli varjoinen kohta radasta.  Uskon että Roo yritti lukea rataa mutta ei nähnyt puomia. Seuraavalla radalla oikein linjasin tuolle hypylle ja sen se sitten luki poispäinkäännökseksi (meni takaakiertoon). Hienosti kuitenkin kuuntelee ohjauksia, joten ei voi olla kuin tyytyväinen.


Parin viikon päästä on Piirimestaruuskisat Purinalla. Rocky on HSKHn pikkumaxijoukkueessa ja Jesse HSKHn maxijoukkueessa. Siitä tulee kartturille taas mukavasti juostavaa.

Tulevana lauantaina mennään Huldan kanssa röntgeniin. Sitten nähdään paljon palleroita on odotettavissa. Hulda on aloittanut jo penturuoan syömisen osana omaa ruokaa. Muutoinkin nälkä on kova. Maha on ehkä vähän pulleampi kuin aikaisemmin.


  

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lähes vuoden kuulumiset tiivistettynä.