Pennut jo yli kaksi viikkoa




Viikossa kerkeää tapahtumaan paljon pienen koiranpennun elämässä. Silmät aukesivat n 12 vuorokauden kohdalla. 14 vrk kohdalla kaikki jo liikkuivat tassuilla, eivätkä enää ryömineet. Kynnet on leikattu ensimmäisen kerran ja ensimmäisen kerran saatu jo matolääkitys. Näillä pennuilla on kyllä superhyvät mahat, kertaakaan ei ole ollut ripulia - ei edes matolääkityksestä. Hulda hoitaa pentuja niin hienosti, maitoa riittää ja painot nousee tasaisesti. Isoin pennuista painaa jo yli kilon. Puolet pennuista on jo nelinkertaistaneet painonsa.  

Pentujen luonteet ovat ihastuttavia, jokainen oma pieni persoonansa jo.

Ruska on edelleen kovaäänisin ja kapinoi hoitamisia ja sylissä pitämistä. Sumu oli ensimmäinen jonka silmät aukesivat ja on ollut hyvin liikkuvainen siitä saakka. Sumu tykkää kiipeillä ja usein pyrkii syliin jos istuu laatikossa pentujen kanssa. Pihla on tytöistä se, jolle pentulaatikko on vain haaste, ei rajoite. Pihla kiipesi laidan yli ja päätti lähteä tutkimusmatkalle. Ihmettelin kun pennut rupesivat yhtäkkiä kovasti vinkumaan ja kiljumaan, että mitä on tapahtunut. Joko niillä on korkea ryhmähenki tai sitten iski kateus, että miksi yksi vaan pääse tuonne toiselle puolelle. Suppis, Tuuli, Halla ja Hilla tykkäävät kaikki olla sylissä. Siinä kun Ruska pistää ränttäliksi, nämä saattavat nuolla kättä ja käpertyä nukkumaan.  Ruska harjoittelee päivittäin vähän kauemmin sylissä oloa, eiköhän sekin nallekarhu saada kesytettyä :D. Tuisku tuntuu olevan todella tasapainoinen yksilö, ei paljoa hötkyile, enemmän oman tiensä kulkija.  
                                                         Sumu
                                          Halla


                                              Pihla


Pennut ovat olleet vain lyhyen hetken päivittäin käsittelyssä, lähinnä kun punnitaan päivittäin. Joka päivä vähän enemmän jatkossa. Suurimman osan päivästä kuitenkin vielä nukkuvat ja syövät. Nukkuessaan edelleen tekevät yhden pienen kasan jossa tuhisevat keskenään onnellisena. Nämä ovat todella yhtenäinen porukka, jossa kaikki yksilöt ovat osa sitä.



Oman mielen virkistykseksi (vähän liiaksi menee olemiseksi neljän seinän sisällä) ja Jessen & Rockyn mielen virkistykseksi ollaan käyty Canicrossaamassa. Se on kyllä kertakaikkisen kivaa – vielä parempi jos sää vielä kohdillaan. Ilmeisesti vielä sen verran lämmin päivisin, että kyyt tulevat pururadalle lämmittelemään. Oli ehkä pikkasen liikaa, kun noin yhden tunnin lenkin aikana törmätiin kolmeen kyyhyn. Onneksi huomasin aina pitkältä ja vedin liinat kiinni ja ohitettiin vähintäänkin 5 m päästä. Yksi oli vieläpä pienehkö ruskea poikanen, niitä on vaikeampi maastosta erottaa. Minun pitää laittaa muistiin itselleni taas se, että parhaat vedot koirat tekee kun lenkki kääntyy takaisinpäin autolle ja viimeinen kilsa melkein kiihdytetään.. yleensä siinä vaiheessa itse alkaa olla jo niin hapoilla...





Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lähes vuoden kuulumiset tiivistettynä.