Eläinlääkärin tarkastus ja sirut

Pennut ovat nyt sen 6,5 viikkoa vanhoja. Eilen eläinlääkäri teki pennuille lääkärintarkastuksen ja he saivat sirut. Sirut ovat LifeChip Biothermo merkkiset ja koiran identifioinnin lisäksi sirusta voi lukea koiran lämmön lukijalla.  
Tarkastuksessa katsottiin pennun yleiskunto, kuunneltiin sydän- ja hengitysäänet, tarkastettiin silmät, korvat ja pinnalliset imusolmukkeet. Purenta ja hampaat katsottiin läpi. Napa, iho, turkki, tuki- ja liikuntaelimet. Urospennuilta kokeiltiin kivekset. Kaikki pennut saivat puhtaat paperit, eikä ollut mitään poikkeavaa. Lääkäri totesi että - reippaita sosiaalisia pentuja kaikki! Kyllä nyt tuntuu hyvältä. Enempää en olisi voinut tästä porukasta toivoa. Hyvillä mielin, mutta haikein – nämä tästä kohta lähtevät omiin koteihinsa. Rekisteröinti pitäisi piakkoin olla valmis kun sirunumerot toimitettu kennelliittoon ja pian pennut löytyvät koiranetistä. 
Isoin pennuista on Sumu ja painaakin jo melkein 4 kiloa. Sumusta tulee iso poika, tassutkin valtavat! Tyttöjen osalta olen päättänyt, että niistä Tuuli jää minulle sijoitukseen ja muuttaa tänne lähelle Helsinkiin. Tuulin uusi perhe on oikein ihana. Tuulin yksi harrastus tulee alustavien suunnitelmien mukaan olemaan DogFrisbee. Tuulilla on jo yksi kiekko täällä maisteltavana :D.
Yksi pennuista – Suppis on vielä vailla aktiivista kotia. Suppis suoriutui pentutestistä parhaiten, omaa erinomaisen hermorakenteen ja sillä on erinomainen toimintakyky. Se on erittäin rohkea ja tasapainoinen pentu. Se kasvaa samoilla käyrillä kuin nartut, joten jää vähän pienemmäksi kuin isot pojat Sumu ja Tuisku. Arvioisin jotain 45-48 cm välillä. Väriltään Suppis on suklaanruskea. Aion jättää Suppiksesta jalostusoikeuden itselleni sen potentiaalisuutensa vuoksi. Soita / laita viestiä mikäli kiinnostuit. Suppis on täällä meillä niin kauan kunnes aktiivinen koti löytyy. 


Hulda imettää vielä vähän pentuja, mikä pentujen vastustuskyvyn takia on erittäin hyvä asia. Hulda lähtee viikonloppuna omaa kotiin ja takaisin omiin harrastuksiin. Meillä kyllä tulee Huldaa kova ikävä! 
Pennut jäävät vielä pariksi päivää tämän jälkeen harjoittelemaan ilman emää olemista, opettelevat syömään kaiken tarvittavan ravinnon kiinteistä. Käymme muutamassa tutussa ja turvallisessa paikassa kylässä, vähän autoilemassa. pieniä hihnalenkkejä tehdään pienemmässä porukassa isojen koirien kanssa.
Pennut muuttuvat niin suloiksi kun korvat nousevat. Alla ihana Hilla, ikää 6, 5 viikkoa. Hilla muuttaa Vantaalle ja tulevaisuuden harrastuksia tulee olemaan ainakin agility. 


Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lähes vuoden kuulumiset tiivistettynä.