Kuusi viikkoa ja pentutestailua



Pennut täyttivät perjantaina jo kuusi viikkoa. Painot ovat nousseet hurjaa vauhtia. Isoin pentu on tällä hetkellä Tuisku jo 3,3 kg ja pienin Hilla 2,4 kg. Hilla näyttää ihan siltä kuin Hulda pienenä. Pennut ja Hulda madotettiin jälleen 6vko iässä. 
Pentujen pentutesti oli torstaina. Pekka Korri oli täällä meillä kotona testaamassa pennut. Juttelimme aluksi Pekan kanssa pentujen testaamisesta yleisesti ja sitten itse testistä. Oli kiva, että Pekka tunsi jossain määrin pentujen isän ja tiesi millainen koira pentujen iso iso iso isä on ollut. Tulevaisuudessa on myös kiva verrata näitä tuloksia sitten tuleviin pentueihin esim Huldan lapsenlapsiin ja seurata miten pentutestissä havaitut asiat näkyvät pentujen elämässä. Ympäristö muokkaa koiraa yhtä paljon kuin luontaiset ominaisuudet, mutta silmiä avaavaan sen suhteen että mitä ominaisuuksia eri pentujen kohdalla voi vahvistaa ja tukea tai mahdollisesti hillitä.
Olin pitänyt pennuille kodinhoitohuoneen paikkana jossa eivät olleet aikaisemmin. Pekka oli pennun kanssa kahdestaan huoneessa ja toisti samat asiat jokaiselle pennulle. Näin on helppo verrata eri yksiöiden välisiä reaktioita.  
Oli mukava huomata, että lähes kaikki samat havainnot joita olin itse pennuista tehnyt, näki Pekka myös pennuissa. Oli yllätyksiäkin kuten se miten Halla pienin poika - jää isossa porukassa vähän jalkoihin mutta on niin reipas myös yksin. Suppis ei myöskään tee itsestään numeroa ja ei porukassa nouse erityisesti esiin, mutta suoriutui testissä kaikkein parhaiten.
Yleisesti kaikki pennut olivat reippaita, rohkeita ja avoimia. Reagoivat ääneen, mutta palautuvat välittömästi. Tasapainoinen porukka. Niin ihanaa!
Olen aloittanut pennuille ääni-CDn soittamisen ja Sanna toi pennuille metalliset noutokapulat leikittäväksi. Ulkona ollaan päivittäin ja siellä paras huvi on terassin alla seikkailu. Näiltä pennuilta ei kyllä rohkeutta puutu. Juoksevatkin jo niin lujaa että perässä ei meinaa pysyä. Luoksetuloa harjoitellaan raejuuston voimin. Tässä hyödynnän kyllä meidän aikuisia koiria, pennut seuraavat hyvin miten aikuiset toimii ja matkivat perässä. Hulda imettää enää muutaman kerran päivässä, mutta ei niinkään enää vietä aikaa pentujen kanssa mutta leikkii niiden kanssa kyllä -varsinkin ulkona. 
Ensi viikolla on pentujen eläinlääkärin tarkastus ja pennut saavat sirut. Hurjaa ajatella, että ensi viikolla pennut täyttävät jo sen 7 viikkoa. Näitä pieniä nallekarhuja tulee niin ikävä!  




Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lähes vuoden kuulumiset tiivistettynä.